Lesedagbok

Elevene skriver ned tittel, forfatter, dato, sidetall, litt om handlingen (hovedpersoner) og hva de likte. Til slutt kan de gi poeng (stjerner).

Gammelt nytt? Ja, men det nye ligger i det enkle å samle dette i ei lita, hendig innbundet bok som det blir litt stas å ta vare på og bla tilbake i ettersom tida går.

For at du som lærer skal kunne gi elevene de beste forutsetninger for å bli dyktige lesere, er det viktig å vite hva de har lest tidligere. Gjennom å se på elevenes kommentarer og poenggivning kan du som lærer raskt se om nivået på bøkene var riktig.

Og hvorfor ikke ha din egen Lesedagbok hvor du fører opp opplysninger og kommentarer om bøker du har lest høyt i klassen? Da har du etter hvert en bank av bøker å tipse elevene om og en hjelp når du skal velge høytlesingsbok for nye klasser.

Den svenske illustratøren Oskar Jonsson har gitt den lille boka et tiltalende ytre. På kort tid har den vakt begeistring både blant elever og lærere. Boka har blitt en suksess i Sverige. AH2 gir nå med stor velvilje fra ADASTRA Läromedel ut den norsk utgaven.

 

Pris: 30 kr inkl. mva.